Formació

ESCOLAR:

Des dels primers hàbits a la infància, a partir dels 3 anys, fins a l’adolescència o a l’edat adulta universitària. La formació s’adapta a la franja d’edat i a les característiques i coneixements que ja tenen. Això es realitza a partir d’un anàlisi personalitzat de cada centre, segons els objectius a assolir. Es poden treballar aspectes com els grups d’aliments i la seva introducció, el plat saludable, els mites, els anuncis publicitaris, els trastorns alimentaris, les etiquetes nutricionals, etc. Tallers o sessions curtes, molt dinàmiques i divertides. També es pot sol·licitar assessorament per introduir els hàbits saludables en forma d’activitats o qualsevol altre aspecte relacionat amb l’alimentació.

 

PROFESSORAT:

L’objectiu és dotar al professorat d’aspectes bàsics sobre alimentació saludable per millorar els seus coneixements sobre alimentació saludable i resoldre dubtes que puguin tenir.

 

MARES I PARES, ÀVIES I AVIS:

Arribar a les famílies per tal d’inculcar els bons hàbits alimentaris, resoldre problemàtiques que es puguin trobar, idees per introduir els aliments i variar el menú, etc. Sobretot escoltar i treballar segons les seves inquietuds.

GERIÀTRICS O LLARS DE JUBILATS:

A la vellesa, les nostres necessitats nutricionals incrementen. Amb l’edat acostumem a reduir la ingesta proteica per mandra o dificultat a l’hora de mastegar. Per altra banda, incrementem la ingesta de sucres (no em refereixo al sucre de taula), degut a la pèrdua progressiva del gust i la facilitat d’obtenir i cuinar aquests aliments. Això provoca una pèrdua progressiva de massa muscular i un descontrol metabòlic (obesitat abdominal, colesterol, diabetis…). La formació també s’adapta a les necessitats del col·lectiu però sobretot està enfocada a donar idees per elaborar plats fàcils i nutritius, ajudar a realitzar la llista de la compra i desmitificar conceptes equivocats.

 

CUINERS I MONITORATGE:

Assessorament en hàbits saludables, higiènics i idees per millorar l’entorn del menjador; consells i estratègies culinàries i educatives; formació en el concepte del plat equilibrat. Consisteix en adaptar els objectius segons quines siguin les mancances en cada cas.

 

SANITARIS:

El treball multidisciplinari és imprescindible per obtenir una atenció de qualitat i donar consells basats en l’evidència. Gairebé totes les malalties van acompanyades d’uns consells dietètics-nutricionals a l’hora de prevenir, millorar o solucionar la seva evolució. Tota carrera universitària relacionada amb la salut adquireix una breu formació en alimentació saludable, però insuficient per donar consell a tots els requeriments. A més, actualment s’afegeix, el nombre de dietes alternatives com les modes, el vegetarianisme o la multiculturalitat.